Myslíte si, že jsou palačinky na samotnou přípravu tím nejjednodušším vůbec? Ve skutečnosti tomu tak není. Pro některé je příprava palačinek hotovým peklem.
Jestli je něco, co je potřeba připomenout si, pak je to názvosloví. Je třeba si také ujasnit co všechno palačinka je nebo není. Rozhodně se nejedná o omeletu nebo lívanec. Někteří si totiž myslí opak a je potřeba je také vyvést z omylu.
Kdo palačinky Prodietix nezná, pak lze říci, že se jedná o sladkou či slanou pochutinu, která se připravuje z mouky, mléka a také vajíček.
Původ palačinek sahá až na samotný východ. Často se připodobňují k francouzským palačinkám, a to pouze s tím rozdílem, že ty francouzské, díky tomu, že jsou roztírány na pánvi, jsou tenčí než ty české.
I když je tím nejobtížnějším na palačinkách smažení, rozhodně nesmíte podceňovat ani samotné těsto. Právě z toho důvodu se těsto skládá jen z pár kousků přísad. Chuť poté ovlivňuje konečný produkt. Je třeba, aby tedy suroviny byly kvalitní a také čerstvé.
Pokud máte v plánu vytvořit palačinky sladké, do těsta se dává opravdu jen minimum cukru. Pokud by bylo totiž množství větší, palačinky by se vám při smažení připalovaly, což určitě nechcete. Není tedy dobré do těsta přidávat žádné další přísady.
Před smažením byste si měli nachystat takovou pánev, která má nízké okraje, aby se vám lépe palačinky otáčely.
Pozor! Pamatujte si, že s olejem to nikdy nesmíte přehánět. Stačí pouze malé množství. Olej je ale potřeba mít rozprostřen po celé pánvi.
Palačinky byste měli obracet pouze jednou. Ten správný čas na obracení je tehdy, že se na povrchu začnou tvořit bublinky, které praskají.
Jakmile budete mít smažení za sebou, nastává už jen fáze náplně. Velmi chutné jsou například palačinky s ovocem nebo vanilkovým mascarpone. Samozřejmě závisí jen na vás a vaší chuti.
Nám už nezbývá nic jiného než vám popřát dobrou chuť.